1 min

Tags in dit artikel

, ,

Microsoft is een prototype aan het testen van zijn eigen Facebook-concurrent bedoeld om een socialenetwerksite te maken voor het intranet van bedrijven.

De site, genaamd TownSquare, zal SharePoint gebruiken om webfeeds te vullen. Er wordt bijvoorbeeld gezocht naar promoties van werknemers en andere informatie. Gebruikers zijn in staat om hun profiel en de te weergeven feeds aan te passen. Ook kunnen ze instellen wie wel en wie niet het profiel mag bekijken.

Het project wordt op dit moment dagelijks gebruikt door 700 Microsoft-werknemers, terwijl er 8000 werknemers van Microsoft zijn aangemeld. TownSquare is ontwikkeld door Office Labs op verzoek van SharePoint- en Microsoft Office-ontwikkelteams.

Verder zal TownSquare ook de samenwerking van werknemers verbeteren door weer te geven aan welke projecten wordt gewerkt en waar de werknemer zich op het moment bevindt. Hoewel sommige werknemers verbaasd waren dat Microsoft zoveel over ze wist, vonden ze het veilige informatie en wilden ze eraan mee werken.

TownSquare zal worden gepresenteerd op de Enterprise 2.0-conferentie die op donderdag in Boston, Amerika gehouden wordt. Overigens wordt de software niet alleen door Microsoft getest, verschillende andere bedrijven hebben TownSquare ook al draaien.