De marktplaats voor freelancers Malt neemt branchegenoot Comatch over. Hierdoor versterkt de Franse aanbieder zijn marktpositie voor het online koppelen van freelancers aan bedrijven in Europa.

Met de overname, waarover geen financiële details bekend zijn, wil Malt een extra boost krijgen voor het behalen van een omzet van 1 miljard euro in 2025. De Franse marktplaats geeft hoogopgeleide freelancers, zoals ontwerpers en programmeurs, een mogelijkheid hun diensten onder de aandacht van bedrijven te brengen. In totaal zouden ongeveer 340.000 freelancers zich in de community bevinden. Bedrijven kunnen via het platform in contact komen met benodigde deskundigen en deze direct inhuren.

De integratie van de freelancemarktplaats Comatch breidt het portfolio van Malt uit naar freelance management consultants en industrie-experts. Ook biedt het platform expertise en kennis over de freelancemarkt en heeft het toegang tot een bredere zakelijke markt.

Groeimarkt

Malt ziet de freelancemarkt als een enorme groeimarkt. Malt verwacht dat de markt een potentieel heeft van 355 miljard euro aan omzet. Ook de markt in de Benelux-regio, één van de focusgebieden van Malt, heeft een groot potentieel van 51 miljard euro aan omzet. Hiervan is 37 miljard euro voor Nederland en 14 miljard euro voor de Belgische markt mogelijk.

Tip: Bedrijven kwetsbaar door slecht beveiligde API’s