2min

Tags in dit artikel

,

Er komt een nieuwe racegame op basis van de raceserie Superleague Formula. Image Space Incorporate (ISI), bekend van de geroemde ISI-engine zal de game maken.

De Superleague Formula is een raceserie waarbij de teams de namen hebben van voetbalteams. Het Nederlandse team dat meedoet in deze klasse is PSV Eindhoven. Het enige Belgische team is Anderlecht, verder doen grote teams als Liverpool, AC Milan en Galatasaray mee. De wagens lijken voor leken sterk op Formule 1. De auto’s worden aangedreven door een 4,2 liter V12 met 750 pk. Alle wagens rijden met hetzelfde chassis wat in feite close-racing goed mogelijk maakt. De zes races vinden plaats in Europa waar Zolder in België er één van is.

ISI is een ontwikkelaar die vooral bekend is geworden in hun samenwerking met EA begin dit decennium. Sports Car GT en de F1-serie komen van ISI. Hierna is ISI begonnen met een eigen game genaamd rFactor. Dit is een open game, waaraan de community zelf mods mogen toevoegen.
Verder biedt ISI een engine die door Simbin wordt gebruikt in alle tot nu toe door Simbin uitgebrachte spellen, met uitzondering van Race Pro voor de XBOX360.

Gezien het verleden van ISI wordt verwacht dat we met een simulator te maken krijgen. Welke engine gebruikt gaat worden is onbekend. ISI is namelijk ook bezig met rFactor2 op een nieuwe engine.

Het spel komt in september uit, en zal online verkrijgbaar worden via de website van Superleague Formula.