2min

Tags in dit artikel

, ,

Slack belooft dat de nieuwe release ontwikkelaars zal helpen om “de bouwstenen van automatisering te creëren”.

Deze week maakte Slack bekend dat zijn nieuwe platform algemeen beschikbaar is voor ontwikkelaars. De lancering komt met een groot aantal nieuwe functies en mogelijkheden die het voor ontwikkelaars makkelijker maken om apps op Slack te bouwen en te distribueren.

Het nieuwe platform heeft een “nieuwe modulaire architectuur” die gebaseerd is op bouwstenen zoals functies, triggers en workflows. Ze zijn opnieuw te mixen, herbruikbaar en haken aan bij alles wat in en uit Slack stroomt, aldus het bedrijf.

Taylor Singletary, Head of Developer Relations, beschreef het nieuwe platform in een blogpost. Naast de nieuwe architectuur, schrijft hij, is er ook een “snellere, meer intuïtieve ontwikkelaarservaring”, waaronder nieuwe tools zoals de Slack CLI en TypeScript SDK die “de meest vervelende onderdelen van het bouwen bovenop Slack vereenvoudigen en verduidelijken”.

Het nieuwe platform biedt ook veilige inzet, gegevensopslag en authenticatie aangedreven door een door Slack beheerde serverless infrastructuur, schrijft Singletary. “En een snelle, op Deno gebaseerde TypeScript runtime houdt je gefocust op je code en je gebruikers”.

Tot slot wijst Singletary op de flexibele gebruikerservaring van het nieuwe platform, dat “het gemakkelijk maakt om te delen wat je overal in Slack hebt gebouwd. Voeg een link-trigger toe en je workflow wordt draagbaar-je kunt het delen in een bericht, toevoegen aan je bladwijzers, in een canvas zetten en meer”, voegt hij toe.

Introductie van een betaalde component

Singletary kondigde vervolgens aan dat Workflow Builder binnenkort een supercharged no-code tool wordt die “de kracht van het automatiseren van Slack en het integreren van alledaagse tools direct in de handen van gebruikers legt”. Het andere beetje nieuws was echter dat het “next-generation platform” van het bedrijf ook een “betaalde component” krijgt.

De prijzen zullen flexibel en op gebruik gebaseerd zijn, en alleen van toepassing zijn op bepaalde soorten workflows. Om mensen de nieuwe functies te laten ervaren, biedt Slack een promotieperiode van zes maanden aan, van 24 april tot 31 oktober, waarin klanten geen premium workflowruns in rekening worden gebracht.

Tip: Slack, Zoom, Teams of WebEx: Wat is de app die alles kan?