2min

Tags in dit artikel

,

Cisco heeft de release aangekondigd van een nieuw protocol dat de interoperabiliteit tussen verschillende telepresence-systemen realiseert. Het nieuwe protocol gaat verder onder de naam, TelePresence Interoperability Protocol (TIP).

Dankzij dit protocol kunnen gebruikers van telepresence eenvoudig communiceren met verkopers, leveranciers en partners, die gebruik maken van andere collaboration-oplossingen. LifeSize, Tandberg en Radvision hebben een overeenkomst getekend om het TIP te licenseren. Cisco stelt zijn protocol gratis beschikbaar aan andere leveranciers van telepresence-systemen.

Het TIP wordt de nieuwe standaard om levensecht, virtueel samen te kunnen werken. Door deze technologie gratis via licenties beschikbaar te stellen, biedt Cisco ook de kans aan andere verkopers van een geschakelde architectuur waarbij het netwerk als platform dient. Hierdoor vereenvoudigt het verwerken van media, verminderen de kosten en wordt latency verminderd. Het TIP betekent, net als de industriestandaard voor interoperabiliteit van videoconferencing, een belangrijke stap in het stimuleren van samenwerking tussen verschillende organisaties. Op dit moment biedt Cisco’s TelePresence onderseuning voor H.323 wat nodig is voor het samenwerken met andere videoconferencing-systemen en samenwerkingstoepassingen.

Tevens introduceert Cisco vijf nieuwe zogenaamde ‘TelePresence-experiences’, deze zouden ervoor zorgen dat de TelePresence-ervaring nog verder wordt verbeterd.

Tot slot kondigt Cisco vernieuwde versies aan van Cisco TelePresence System 3010 en Cisco TelePresence System 3210. Deze zorgen voor een verbeterde bandbreedte-efficiency, verbruiken minder energie, zijn sneller te installeren en eenvoudiger te beheren, en delen makkelijker en beter gegevens. Door gebruik te maken van HD-LCD-schermen kunnen gebruikers van Cisco TelePresence content delen vanaf een laptop of vanuit een geïntegreerde documentcamera. ‘De nieuwe systemen bieden dezelfde hoge kwaliteit als de rest van de TelePresence-oplossingen en zijn makkelijk in gebruik. Ze bieden ondersteuning voor vergaderingen, opnames en evenementen en ondersteunen zowel 720p en 1080p HD-video en spatial audio.

Charles Stucki, Vice President en General Manager, TelePresence Systems Business Unit van Cisco: "Cisco maakt het nieuwe werken daadwerkelijk voor iedereen en overal mogelijk met hoge kwaliteit video-collaboration. Wij bieden hiervoor interoperabele oplossingen met behoud van de levensechte ervaring van Cisco TelePresence. Wij zijn van mening dat het TelePresence Interoperability Protocol, de nieuwe ervaringen en nieuwe endpoint-oplossingen nog meer organisaties en mensen in staat stellen de manier waarop we wereldwijd zakendoen te veranderen".