1 min

CloudTalk heeft bij investeringsmaatschappijen 26 miljoen euro opgehaald voor verdere groei en innovatie. Onder andere KPN Ventures heeft geïnvesteerd in de callcentersoftwareleverancier.

Cloudtalk uit Slowakije heeft investeringsronde een totaalbedrag van 26 miljoen euro opgehaald. Overige investeerders zijn het eveneens Nederlandse henQ en buitenlandse investeerders Point Nine Capital, Presto Ventures en Orbit Capital uit Duitsland en Tsjechië.

Groei en innovatie

Met het opgehaalde bedrag wil CloudTalk verder groeien en inzetten op productinnovatie. Hierbij denkt de leverancier van communicatie- en callcentersoftware-oplossingen aan het met AI-ondersteuning opzetten van gesprekken, conversatie-intelligentie en spraakherkenning. Deze innovatie richt zich uiteindelijk op het creëren van een compleet communicatie-ecosysteem voor verkoop- en klantenserviceteams.

Op dit moment biedt CloudTalk tools voor de automatisering van handmatige taken, real-time coaching, configureerbare workflows en uitgebreide analytics voor de optimalisatie van alle communicatiestromen, met name voor callcenter-omgevingen.

Tip: KPN neemt Texels glasvezelbedrijf Kabeltex over