1 min

KPN Ventures heeft besloten om te investeren in het Franse bedrijf Actility. Dat bedrijf ontwikkelt een platform voor Internet-of-Things (IoT) oplossingen. Het Franse bedrijf houdt momenteel een financieringsronde van 25 miljoen dollar. Hoeveel KPN precies investeert is niet duidelijk, het gaat in elk geval om een minderheidsbelang.

KPN Ventures is niet de enige bekende partij die investeert in het Franse Actility. Ook het Europese investeringsfonds van Foxconn, Ginko Ventures, en de telecomproviders Orange en Swisscom investeren in Actility.

KPN heeft aangegeven dat het op tijd wil investeren in IoT en een flinke bijdrage wil leveren aan de uitrol van IoT in Nederland. Een samenwerking met Actility past dan ook goed in de strategie van KPN. Internet of Things is de volgende evolutie van de online markt en daarin wil KPN de boot dus niet missen.

Actility en KPN werkte eerder ook al samen, ze hebben samen de LoRa-alliantie opgericht in maart van dit jaar. Het doel van deze alliantie is om een wereldwijde standaard op te zetten waarmee Internet-of-Things-oplossingen die enorm weinig stroom verbruiken aan het internet gekoppeld kunnen worden en met elkaar kunnen communiceren. Naast deze alliantie zijn ook andere grote bedrijven als Apple, Google, Intel en Samsung bezig met IoT, er zal uiteindelijk een standaard moeten komen maar welke dat gaat worden is op dit moment nog onduidelijk.

KPN wil dit jaar nog LoRa introduceren in Nederland