Volgens de meestal goed geïnformeerde zakenkrant The WallStreet Journal is de iPad 2 inmiddels in productie genomen. Bronnen van de krant hebben dat laten weten.

Volgens de bronnen rondom de krant zal de iPad 2 lichter en dunner zijn dan zijn voorganger. Er zal in elk geval één camera aanwezig zijn aan de voorzijde voor videoconferenties. Ook zou de iPad 2 over een snellere processor beschikken, een krachtigere GPU en over meer intern geheugen.

In tegenstelling tot enkele andere geruchten laten deze bronnen weten dat de schermresolutie van de iPad 2 niet anders zal zijn dan die van de eerste iPad. Ook zou de prijs van de nieuwe iPad 2 gelijk zijn aan die van zijn voorganger en zal deze dus beschikbaar komen vanaf 500 euro.

Wanneer de iPad 2 precies komt lieten de bronnen niet weten, zij spreken over binnen enkele maanden. Het meest voor de hand ligt dat deze vanaf april in de Verenigde Staten te verkrijgen zal zijn en wij hier in Nederland enkele maanden later volgen. Dat is precies een jaar na de introductie van de eerste iPad.

We Wall Street Journal weet ook te melden dat de eerste iPad tot op heden 14,8 miljoen keer over de toonbank ging en Apple zou daar zo’n 4,6 miljard dollar aan verdient zou hebben. Een snelle berekening van onze kant leert dat Apple dus zo’n 310,81 dollar per iPad verdient.