1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Een Japanse website meldt op basis van Chinese insiders dat de productie van de iPad 2 is gestart. De levering zou zelfs in januari al kunnen beginnen. Maar de nieuwe opvolger zou niet veel verschillen van de eerste iPad.

De website Macotakara uit Japan meldt op basis van anonieme bronnen dat de iPad 2 geïntroduceerd zal worden in januari. Maar de Amerikaanse analist en de ingevoerde website Digitimes gokken op april als introductiedatum van de iPad 2.

Volgens de Japanse website lijkt de iPad 2 sterk op de eerste versie, maar is deze een fractie kleiner: 239 bij 186 millimeter in plaats van de eerste iPad die een formaat had van 243 bij 190 millimeter. De afname zou ten koste gaan van de behuizing, het scherm blijft namelijk wel even groot. Daarnaast is de iPad 2 ook wat lichter dan zijn voorganger.

De website meldt dat de iPad twee camera’s krijgt, maar over de twee camera’s werd ook al eerder gespeculeerd. Aan de voorkant zou een camera geplaatst worden en een aan de achterkant. Aan de voorkant zou de iPad2 een camera krijgen om videoverbinding te maken met FaceTime. De camera aan de achterkant zou dezelfde kwaliteit hebben als de iPhone 4 die onder andere videofilms kan maken.