Google zal binnenkort een eigen online opslagdienst introduceren onder de naam Google Drive. Dit blijkt uit uitgelekte foto’s die na een presentatie zijn opgedoken en aanpassingen in de code van Google’s browser Chrome.

Al in 2007 heeft Google gesproken over een online opslagdienst maar heeft hierna geen informatie meer prijsgegeven. Tijdens een evenement wat gesponsord werd door Google heeft consultant Johannes Wigand per ongeluk foto’s van de dienst gepubliceerd. Een maand geleden duiden enkele aanpassingen in de code van Google’s opensource browser Chrome ook al op de komst van de langverwachte opslagdienst.

Op de foto’s is te zien dat Google Drive in elk geval zal worden geïntegreerd in Google Docs. De interface is nagenoeg hetzelfde gebleven alleen dan met een ruimte voor ‘My Google Drive’. Volgens Techcrunch zal Google Drive ook gaan werken met eigen synchronisatiesoftware. Hiermee zal het mogelijk zijn om automatisch bestanden over te zetten tussen meerde computers en mobiele apparaten, net zoals met Dropbox.

De foto’s tonen aan dat Google intern al gebruik maakt van Google Drive. Dit zogeheten ‘dogfooding’ is de gebruikelijke gang van zaken met nieuwe producten en diensten bij het zoekbedrijf. Het webadres drive.google.com werkt nog niet. Google Drive kan een concurrent worden van diensten als Dropbox en Microsofts Skydrive. Wanneer Google Drive voor het publiek beschikbaar zal zijn is nog onbekend.