1 min

Google gaat haar recentelijk gelanceerde digitale opslagdienst Google Drive integreren met de nieuwste versie van haar besturingssysteem Chrome OS. Hiermee wil het internetbedrijf het voor gebruikers eenvoudiger maken om hun bestanden naar verschillende locaties te verplaatsen.

Het werken met digitale opslagdiensten is geen recente ontwikkeling. Microsoft kent SkyDrive, Apple heeft iCloud en daarnaast zijn er nog tal van aanbieders die, al dan niet gratis, online opslagcapaciteit aanbieden zoals Dropbox. Deze week introduceerde Google haar eigen clouddienst: Google Drive. Wie zich hiervoor aanmeldt krijgt kosteloos de beschikking over 5 GB aan opslagruimte. Mocht dat te weinig zijn, dan kunnen gebruikers voor een bedrag van vier dollar per maand 100 GB aan opslagruimte kopen.

Google Drive is volgens het internetbedrijf de manier om al je foto’s, muziek, documenten en andere bestanden van de ene plek naar de andere plek te verplaatsen. Door de integratie van het besturingssysteem Chrome OS met Google Drive wil Google dit gehele proces vereenvoudigen. "Met Chromebooks is Google Drive nog krachtiger, omdat het natuurlijk werkt. Google Drive is tevens je lokale schuif", aldus Sundar Pichai, de man die verantwoordelijk is voor alle Chrome producten. Gebruikers kunnen ervoor kiezen om al hun data op te slaan in Google Drive.

Het is bij de volgende versie van Chrome OS de bedoeling dat als je het ‘save file’ dialoogscherm opent je direct wordt doorverwezen naar Google Drive.