1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Uit een uitgelekte email blijkt dat Microsoft een nieuwe regelgeving gaat hanteren voor haar werknemers. Microsoft verbiedt hierin dat haar medewerkers iMacs of iPads kopen. De website ZDNet kreeg de email in handen.

Het zou hierbij gaan om de aankopen van deze producten van Apple met geld van het bedrijf zelf. De nieuwe regelgeving zou volgens de email gelden voor de afdelingen Sales, Services, Marketing en IT. De email is volgens een bron van ZDNet afgelopen week rondgestuurd en zou er voor zorgen dat ongeveer 46.000 werknemers restricties opgelegd krijgen.

Microsoft zal volgens het bericht deze week de producten uit de Amerikaanse Zones Catalog verwijderen. Het bedrijf gebruikt deze "Zones Catalog" als standaardprogramma om producten aan te schaffen. Buiten de Verenigde Staten zal Microsoft de restricties doorvoeren middels haar verkoopteams.

Op de vraag of de email inderdaad rond is gestuurd liet Microsoft weten geen commentaar te hebben op de vraag. Er is dus niets bevestigd maar ook niet ontkend. Het is voor Microsoft echter al sinds 2009 een policy dat er geen iPhone-, Blackberry- of Palm-toestellen gekocht kunnen worden binnen het bedrijf. Binnen de deuren van Micrsoft zijn in ieder geval de meningen verdeeld over de nieuwe maatregel. Doordat de huidige verkopen van deze producten van Apple erg laag zijn, zien velen het probleem niet. Andere werknemers geven hun werkgever echter weer groot gelijk.