1 min

Dell is nog druk bezig met de overname van EMC, maar voor de werknemers van EMC is de eerste harde eis van Dell inmiddels in werking getreden. Werknemers van EMC mogen geen Apple Macs meer gebruiken als ze op bezoek gaan bij klanten. Op hun werkplek mogen ze nog wel Macs gebruiken.

Dell verkoopt natuurlijk alleen pc’s met Windows en Linux en het is dan ook niet zo’n vreemde beslissing van de pc-fabrikant om de Macs het liefste meteen de deur te wijzen. Apple biedt uiteindelijk ook geen mogelijkheden aan derde partijen als Dell om Macs te ontwikkelen en te verkopen.

Dell heeft besloten om aan alle werknemers van EMC een XPS-laptop beschikbaar te stellen, zodat ze die in het vervolg mee kunnen nemen naar klanten. Op zich is de beslissing niet heel vreemd, als je eigen werknemers niet met een product willen lopen van het bedrijf, dan wordt het moeilijk daarna de klant te overtuigen toch echt Dell-computers te kopen.

EMC introduceerde in 2014 een bring your own device-beleid, waarbij werknemers helemaal zelf konden kiezen op wat voor systeem ze wilde werken. Dat beleid blijft gehandhaafd aldus Dell, maar niet bij klantcontact.