1 min

Dropbox heeft via een blogpost bekendgemaakt dat het bedrijf zich weer volledig gaat focussen op de cloudopslagdienst en er geen ruimte meer is voor andere projecten er naast. Dat betekent dat Dropbox stopt met de ontwikkeling van de apps Carousel en Mailbox.

Dropbox nam in 2015 de populaire app Mailbox over, het bedrijf ging de app integreren met Dropbox en verder door ontwikkelen, nu twee jaar later valt het doek voor de app want Dropbox heeft bekendgemaakt zich weer te gaan focussen op de cloudopslagdienst. Op 26 februari zal de app worden verwijderd uit de applicatiewinkels.

Hetzelfde geldt voor Carousel, waarmee foto’s in een Dropbox-map mooi worden gepresenteerd in een visuele omgeving en waarmee eenvoudig door de foto’s kan worden genavigeerd. Dropbox staakt ook de ontwikkeling van deze app, het is nu aan derde partijen om dergelijke apps op de markt te brengen en te integreren met Dropbox. Carousel wordt op 31 maart 2016 uit de applicatiewinkels gehaald.

De oprichter van Dropbox, Drew Houston en Arash Ferdowsi laten weten dat de focus binnen het bedrijf is veranderd en ze daarom de moeilijke keuze hebben moeten maken om te stoppen met de ontwikkeling van deze apps. Daarnaast bieden ze hen excuses aan dat ze stoppen met de apps.

Wel beloofd het bedrijf dat de technologie van Carousel zal worden geïntegreerd in de Dropbox-app zodat je ook daarin straks visueel door foto’s kan navigeren. Eerder vandaag maakte ook Facebook bekend te stoppen met de ontwikkeling van verschillende apps.