2min

Bob Mansfield die al jaren bij Apple werkt en eigenlijk met pensioen zou gaan, heeft zijn functie als senior vice president in het managementteam van Apple neergelegd, om te gaan werken in het ‘special projects team’ van Apple. Dit team werkt hoogstwaarschijnlijk aan compleet nieuwe Apple-producten die in de toekomst moeten verschijnen.

Mansfield werkt al sinds 1999 bij Apple toen het bedrijf Raycer Graphics door Apple werd overgenomen waar Mansfield werkzaam was. Hij is altijd verantwoordelijk geweest voor ontwikkelingen rondom hardware, zo maakte hij met zijn teams onder meer de iMac en Macbooks.

Vorig jaar juni werd bekendgemaakt dat hij met pensioen zou gaan maar dat werd in augustus alweer teruggetrokken. Uiteindelijk werd hij in oktober van vorig jaar senior vice president of technologies in het managementteam van Apple, dit lijkt echter tijdelijk te zijn geweest. Intern is er bij Apple sindsdien veel veranderd, zo zijn John Browett en Scott Forstall vertrokken, Forstall en Mansfield zouden niet goed samen door een deur kunnen. Na het vertrek van Forstall wilde Mansfield dan ook wel aanbleven, Tim Cook de CEO van Apple, heeft een mooie positie voor hem gevonden in het speciale projecten team van Apple.

Wie er precies deel uitmaken van dit team is onduidelijk, maar vast staat dat Paul Deneve, voormalig CEO van modehuis Yves Saint Laurent deel uitmaakt van het team. Verder ligt het voor de hand dat Jonathan Ive, een van de belangrijkste ontwerpers van Apple, ook met regelmaat dit team zal versterken. In elk geval leggen de leden van dit team direct verantwoordelijkheid af aan CEO Tim Cook.

Naar verluidt werkt het team vooral aan draagbare producten zoals de iWatch, maar mogelijk ook aan andere producten. Er gaan nu ook al jaren geruchten over een Apple-televisie, sinds bekend werd in de biografie van Steve Jobs, dat Jobs aan een televisietoestel heeft gewerkt. Gezien Mansfield medeverantwoordelijk is voor de iMacs en Macbooks klinkt dat niet onlogisch.