1 min

De CEO van Motorola Mobility, Dennis Woodside, zal niet mee verhuizen naar Lenovo aldus de Wall Street Journal. In plaats daarvan zal hij de functie van Chief Operating Officer (COO) gaan vervullen bij Dropbox. Woodside werd CEO van Motorola toen het werd ingelijfd door Google, hij werkte daarvoor al 10 jaar bij Google.

Woodside heeft niet lang aan het roer gestaan bij Motorola maar was wel verantwoordelijk voor toestellen als de Moto X en Moto G. Geen onverdienstelijke prestatie, daarnaast heeft hij het bedrijf ook meerdere malen gereorganiseerd en personeel moeten ontslaan. Wat hij echter nooit voor elkaar heeft gekregen is om Motorola weer winstgevend te maken, waarschijnlijk ook een van de redenen voor Google om het bedrijf te verkopen aan Lenovo.

Google heeft inmiddels het vertrek van Woodside bevestigd en de CEO van Google, Larry Page, wenst hem het beste toe bij Dropbox. Twee Google executives, Nikesh Aroraen en Jonathan Rosenberg, zullen de functie van Woodside waarnemen tot de overname met Lenovo is afgerond.

Voor Dropbox is het binnenhalen van Woodside een grote overwinning, het huidige management van Dropbox mist de nodige ervaring die Woodside met zich meebrengt. Zeker nu de concurrentie in de online opslagmarkt toeneemt is het belangrijk dat Dropbox de juiste stappen gaat zetten. Amazon, Google en Microsoft zijn inmiddels ook actief en zitten niet stil. Microsoft komt binnenkort met een nieuwe versie en naam voor zijn opslagdienst. De naam Skydrive zal worden vervangen door OneDrive.