2min

Microsoft werkt aan nieuwe muziek- en video-apps voor Windows 10. De eerste versies van de nieuwe apps zijn inmiddels te zien in de Windows 10-preview. Beide apps krijgen gewoon de simpele naam "Muziek" (Music) en "Video". In Windows 8(.1) gingen deze apps nog door het leven als Xbox Music en Xbox Video, de naam Xbox laat Microsoft nu vallen.

De belangrijkste verandering is tot op heden het droppen van de naam Xbox uit de naam. Als we de nieuwe apps bekijken zijn we nog niet echt onder de indruk. Het is duidelijk dat de apps nog in ontwikkeling zijn en er is nog het nodige werk te verrichten om de apps wat aantrekkelijker te maken.

De apps zien er op dit moment nog redelijk kaal uit, verder is het vrij eenvoudig om met een beetje rondklikken de ene na de andere foutmelding voor je kiezen te krijgen. De bedoeling is dat er straks integratie komt met de Windows Store zodat muziek en video’s direct in de Windows Store kunnen worden aangekondigd. De muziekspeler is op dit moment in staat om lokale nummers en nummers van je OneDrive-opslagcapaciteit af te spelen.

Of Microsoft ook nog met een vorm van een streaming muziekdienst komt is nog onduidelijk. Het is wel duidelijk dat daar de toekomst ligt en dat Microsoft met een simpele muziekspeler waarbij je losse nummers kan aankopen niet echt innovatief is.

De videospeler is nog niet veel beter, wel lijkt Microsoft de ondersteuning van videoformaten te hebben verbetert, ook het MKV-formaat is in Windows 10 direct af te spelen.

Iedereen die de apps wil uitproberen kan deze downloaden uit de Windows Store van Windows 10.