2min

Afgelopen week is weer een nieuwe versie van Xbox Music beschikbaar gekomen, hierin zitten al een aantal nieuwe mogelijkheden en is het uiterlijk van de app flink op de schop gegaan. Microsoft heeft echter laten weten dat dit pas het begin is, het bedrijf heeft pas de helft van alle functies toegevoegd die erin moeten zitten ten tijden van de lancering van Windows 8.1.

Microsoft lijkt met Xbox Music hard aan de weg te timmeren om met de beste muziekapplicatie op de markt te komen. Het bedrijf heeft nu een extra kolom toegevoegd aan de linkerzijde van het scherm waarmee genavigeerd kan worden en makkelijker muziek kan worden gevonden. Zo is er een in-app zoekbalk, een collectie-mogelijkheid waarmee de nummers op de pc bekeken kunnen worden, maar ook de nummers die in Skydrive zijn opgeslagen. Ook is er een ontdekmogelijkheid waarmee de Xbox Music-winkel verkend kan worden en meer nummers gekocht kunnen worden.

Met de Radio-mogelijkheid kunnen gebruikers internetradiostations vinden die de muziek van artiesten die zij leuk vinden draaien. Ook is Xbox Music toegevoegd aan Bing, waarmee gebruikers direct muziek kunnen afspelen vanuit de zoekmachine. Microsoft zegt hierover:

"Met het gebruiken van de zoekfunctie van Windows, kunnen artiesten en bands worden gevonden inclusief nummers, albums, video’s, afbeeldingen en relevante webpagina’s. Wanneer een gebruiker een nummer selecteert uit de Bing-resultaten, wordt dit direct afgespeeld in Xbox Music."

Xbox Music is echter nog lang niet af, Microsoft heeft laten weten dat er de komende tijd nog zeker tweemaal zoveel functies toegevoegd zullen worden.