2min

Vanavond zal er tijdens de BUILD-conferentie van Microsoft mogelijk stil worden gestaan bij een nieuwe versie van Xbox Music, de muziekdienst van Microsoft. Microsoft zou volgens bronnen volgende week met een variant van Xbox Music voor de webbrowser komen, de kans is groot dat de apps dan ook een update krijgen met Windows 8.1.

De berichtgeving rondom een webversie van Xbox Music is overigens niet nieuw, eerder was er al sprake van een web-, Android- en iOS-versie van Xbox Music, van die laatste twee is recent nog maar weinig vernomen. Op dit moment kan Xbox Music worden gebruikt met Windows 8, Windows Phone en de Xbox 360. Volgende week moet daar de webversie bij gaan komen, aldus bronnen rondom Microsoft

De muziekdienst van Microsoft heeft enorm veel weg van concurrent Spotify, het grootste verschil is echter dat Microsoft er tot op heden voor kiest om de dienst alleen aan te bieden via eigen producten en Spotify juist probeert op zoveel mogelijk producten beschikbaar te komen.

De webversie zou gelanceerd worden op music.xbox.com, het bedrijf is zelfs al begonnen met het updaten van de Xbox Muziek-pagina’s waarop nu een melding staat dat Xbox Music nu ook beschikbaar is op het web. De app van Xbox Music voor Windows 8 zal met Windows 8.1 ook een update krijgen, het ontwerp van de app is op de schop gegaan, de interface wordt opgedeeld in kolommen.

Ook komen er nieuwe mogelijkheden bij. Zo zal het mogelijk worden om muziekbestanden vanuit de eigen bibliotheek en vanaf SD-kaartjes af te spelen. Ook is er een nieuwe kolom toegevoegd om makkelijker bij je muziekcollectie te komen en hier doorheen te navigeren.