1 min

Microsoft heeft besloten om in Windows 10 één grote winkel te maken waar zowel apps, muziek als videocontent kunnen worden aangeschaft. In Windows 8 gebruikte Microsoft hiervoor nog drie verschillende apps maar dat gaat dus veranderen. In de previewversie van Windows 10 is vandaag het videogedeelte beschikbaar gekomen.

Hoewel Microsoft ervoor kiest om één grote winkel te maken in Windows 10 voor apps, films en muziek betekent dat niet dat het direct overal beschikbaar zal zijn. Het bedrijf heeft te maken met licentieprocedures die goed moeten worden geregeld. Daarom zal het per land verschillen wat er precies wel en niet beschikbaar komt.

Microsoft heeft bekendgemaakt dat de videocontent om te beginnen in 18 landen beschikbaar komt, waaronder in Nederland en België. Deze videocontent bestaat uit films, series en in sommige gevallen tv-programma’s. In België komen er vooralsnog geen tv-programma’s beschikbaar of dat in Nederland anders is, is nog onduidelijk.

Het videogedeelte van de Windows Store is sinds vandaag beschikbaar en Microsoft is nu begonnen met het toevoegen van films en series. Het muziekgedeelte van de Windows Store is nog niet beschikbaar, maar dat moet in de komende weken gaan veranderen. Microsoft kiest er op dit moment voor om te werken met content die los kan worden aangekocht, of er ook streamingdiensten beschikbaar gaan komen is onduidelijk.

Wel zullen grote diensten zoals Netflix en Spotify waarschijnlijk gewoon een Windows 10-app gaan ontwikkelen zodat je deze diensten kan bekijken op een Windows 10-apparaat.