1 min

Hostingprovider TransIP heeft besloten de concurrentie aan te gaan op de overvolle opslagmarkt. De concurrentie tussen diensten als Box, Dropbox, Google Drive en Microsoft OneDrive is moordend en daar probeert TransIP in Nederland nu tussen te komen met Stack.

TransIP garandeert dat alle data die opgeslagen wordt in Stack op servers wordt geplaatst in Nederland en dus niet in het buitenland. De data blijft dus uit de handen van de Amerikaanse overheid. Verder stelt TransIP dat het de data van de gebruiker niet zal indexeren of analyseren en worden de gegevens versleuteld opgeslagen met een 256bit AES-sleutel.

Stack biedt iedereen 1TB gratis opslagcapaciteit en dat is nog uit te breiden naar 2TB voor 10 euro per maand of 10TB voor 50 euro per maand. Prijzen zijn exclusief 21% BTW. De betaalde varianten van Stack worden ook gebackupd.

KPN heeft eerder eenzelfde product in de markt gezet voor het MKB, een betaalde cloudomgeving waarbij de data in Nederland wordt opgeslagen. Daaruit bleek dat bedrijven daar helemaal niet zo mee bezig zijn en de vraag naar een dergelijk product zeer laag was. De vraag is dus of dat onder consumenten wel het geval is en of TransIP tussen de grote jongens kan komen op de opslagmarkt.