‘In Windows 10 Redstone krijgt OneDrive weer placeholders’

Abonneer je gratis op Techzine!

Microsoft gaat in de volgende grote Windows 10 upgrade genaamd Redstone een feature terugbrengen in OneDrive die het met de introductie van Windows 10 per ongeluk had geschrapt. Het gaat om zogenaamde placeholders in OneDrive, dit is een soort van snelkoppeling, het bestand is dan wel in OneDrive te vinden maar niet op het systeem van de gebruiker, door erop te klikken wordt het bestand gedownload.

Paul Thurrot, iemand die Microsoft op de voet volgt en veel bronnen heeft rond het bedrijf meldt op basis van zijn informatie dat de placeholders terug zullen keren in OneDrive. Wel moeten we nog even geduld hebben op de herintroductie want het zou gaan om een flinke aanpassing die pas bij de upgrade naar Redstone wordt doorgevoerd en niet middes een tussentijdse update.

Het grote voordeel van placeholders is dat je veel bestanden in je OneDrive kan hebben zonder deze bestanden ook fysiek op je computer te bewaren, wat een hoop schijfruimte kan schelen. Zodra de gebruiker op een placeholder-bestand klinkt wordt het gedownload uit de OneDrive en geopend. Wel heb je dus een internet verbinding nodig als je een placeholder bestand wil openen, want het moet worden gedownload uit de cloud.

De placeholder-functie was in Windows 8 al aanwezig maar werd bij de introductie van Windows 10 geschrapt. Of de functie destijds met opzet is geschrapt of per ongeluk is niet helemaal duidelijk.