2min

Sony maakt een grote wijziging in zijn organisatie en gaat de PlayStation-divisie reorganiseren en verplaatsen naar de Verenigde Staten. De toekomst van PlayStation zal voortaan niet in thuisland Japan worden bepaald maar in de Verenigde Staten. De wijziging is vooral bedoeld om de organisatie rond PlayStation beter geschikt te maken voor de toekomst.

Op dit moment heeft Sony twee divisies die volledig rond de PlayStation draaien, namelijk Sony Computer Entertainment wat in Tokyo, Japan is gevestigd en Sony Network Entertainment maar die divisie is gevestigd in San Mateo, Californië.

Het bedrijf in Tokyo houdt zich bezig met de ontwikkeling van de PlayStation-hardware en de PlayStation-games, maar ook de productie, verkoop en logistiek wordt vanuit Tokyo geregeld. De vestiging in Californië is verantwoordelijk voor Sony’s PlayStation Network, het netwerk waarop online gegamed kan worden, maar ook aankopen kunnen worden gedaan.

Uiteindelijk zal het PlayStation Network in de toekomst veel belangrijker gaan worden en zullen games steeds vaker digitaal worden gekocht en verspreidt dan via een bluray-disc in de winkel. Het is dan ook logisch dat Sony de twee bedrijfsonderdelen gaat samenvoegen om ervoor te zorgen dat er toekomstbestendige producten worden ontwikkeld.

Daarnaast heeft Sony ervoor gekozen om de nieuw te vormen dochteronderneming te vestigen in de Verenigde Staten en niet langer in Tokyo. Sony is momenteel bezig met de ontwikkeling van de PlayStation VR, een virtual reality bril die samenwerkt met de PlayStation 4. Deze bril zal het laatste PlayStation product van Sony zijn dat in Japan wordt ontwikkeld.

Helemaal afscheid genomen wordt er overigens niet van het thuisland in zowel Londen als Tokyo blijven er kleine teams aanwezig die werken voor de PlayStation-divisie.