In een open brief hebben 145 prominenten uit het Amerikaanse Silicon Valley zich tegen de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump uitgesproken. De brief is redelijk uniek: gewoonlijk is Silicon Valley er wars van zich uit te spreken over de politiek.

"We hebben het afgelopen jaar naar Donald Trump geluisterd en hebben geconcludeerd dat hij een ramp zou zijn voor innovatie", valt te lezen in de brief. "Zijn visie staat lijnrecht tegenover het openlijk uitwisselen van ideeën en vrijheid van beweging van mensen, en dat is juist kritisch voor onze economie – en dat biedt de fundering voor innovatie en groei."

Onder meer Apple-oprichter Steve Wozniak, Wikipedia-CEO Jimmy Wales en de CEO’s van Slacke en Tumblr hebben de brief ondertekend. De huidige topmensen van bedrijven als Apple, Google of Facebook hebben de brief niet ondertekend, wel voornaam personeel. Er wordt verder benadrukt dat niemand namens de bedrijven spreekt en dit enkel op persoonlijke titel doet.

Ondanks dat Silicon Valley er wars van is zich uit te spreken over de politiek, is men wel overduidelijk Democratisch. Tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2012 ging 83% van alle donaties uit Silicon Valley naar Barack Obama.