1 min

Slack heeft bekendgemaakt dat het nu vier miljoen dagelijks actieve gebruikers heeft. Meer dan de helft van de gebruikers bevindt zich buiten de Verenigde Staten, waarmee de onderneming steeds meer voet in verschillende markten begint te krijgen. Dat is ook broodnodig, nu steeds meer bedrijven met concurrerende diensten komen.

Het bedrijf maakte de cijfers gisteren bekend. Afgezien van die 4 miljoen dagelijks actieve gebruikers, heeft het ook 5,8 miljoen wekelijks actieve gebruikers. In totaal betalen 1,25 miljoen mensen maandelijks een bedrag voor het gebruiken van de diensten en zijn er 33.000 teams wereldwijd die van de betaalde technieken gebruik maken.

“Voortdurend momentum op het Slack platform is een belangrijk teken van de alsmaar belangrijkere rol die we spelen in het zakelijk software-ecosysteem”, schrijft het bedrijf in de onthulling. “Als we zeggen dat ‘Slack de plek is waar werk verricht wordt’  bedoelen we niet dat mensen enkel berichten naar elkaar versturen, maar de workflow, zakelijke processen, datastromen en applicaties die wereldwijd onze tienduizenden zakelijke klanten draaiende houden.”

Slack mag op dit moment dan wel de wind in de zeilen hebben, dat wordt de komende tijd waarschijnlijk een stuk minder. Facebook heeft bijvoorbeeld net zijn zakelijke concurrent Workplace gelanceerd en komende maand komt Microsoft met een betaversie van Skype Teams.