2min

Tags in dit artikel

,

Veaam laat in een persbericht weten over de introductie van zijn nieuwe Availability Console (VAC). Deze managementconsole voor serviceproviders en ondernemingen met meerdere vestigingen moet voorzien in een alles-in-een beheer en inzicht voor virtuele, fysieke en cloudworkloads. 

VAC is te gebruiken door wereldwijd opererende bedrijven die werken op basis van een leveringsmodel voor IT-services. Zij kunnen de console inzetten om efficiëntere, centraal beheerde back-up, databeschermings- en disaster recovery-services te leveren binnen een verspreide multicloudomgeving, inclusief on premises of private cloud, public cloud, remote and branch offices (ROBO), aan zowel mobiele werkers als thuiswerkers.

De nieuwe managementconsole belooft het beheren, rapporten en facturen van diensten te vereenvoudigen. Daarnaast voegt de Veeam-console mogelijkheden toe voor resellers en nieuwe managed service providers (MSP’s) die managed back-upservices willen aanbieden om nieuwe inkomsten te genereren. Naast omzet uit het traditionele zakelijke aanbod, kan er ook geld komen uit de levering van volledig beheerde Backup-as-a-Service (BaaS) en Disaster Recovery-as-a-Service (DRaaS).

Features van VAC

Een mogelijkheid die dit alles mogelijk maakt is centrale provisioning en het beheer van alle klanten vanaf één locatie. VAC ondersteunt ook virtuele, fysieke en cloudservers en end-points, alsmede remote network discovery van klantomgevingen voor de implementatie van Veeam’s virtuele, fysieke en cloudgebaseerde Availability-oplossingen.

De feature RESTful API om VAC-functionaliteiten eenvoudig te integreren in bestaande managementportals en workflows en dagelijkse managementtaken te automatiseren is ook interessant. Verder benoemt Veeam rapportages en facturering voor compleet, realtime inzicht in aangeschafte resources met white-label facturen en self-service management en statusmonitoring met multitenant portal voor partners en eindklanten als features.

Veeam wil zich inzetten voor zijn 16.700 serviceproviderpartners die hun klanten van BaaS en DRaaS voorzien, geeft het bedrijf aan. Het doel is om het voor partners zo eenvoudig mogelijk te maken hun klanten te voorzien van waardevolle en winstgevende services. Met de introductie van VAC moet er bijgedragen worden aan het behalen van het doel.