2min

Pure Storage laat aan Techzine weten over de introductie van data hub, waarmee het bedrijf storage-architectuur moderniseert voor ongestructureerde, data-intensieve workloads. De data hub is gebouwd op Pure Storage Flashblade, een opslagplatform voor kunstmatige intelligentie (AI)- en analysetoepassingen. 

Volgens de opslagleverancier dienen organisaties hun infrastructuur te ontwerpen met data als leidraad, om te innoveren en overleven in een steeds meer datagedreven business. Dit om volledige, real-time toegang tot die data te creëren. De traditionele oplossingen zijn immers ontworpen voor voor het gebruik met disk-gebaseerde systemen. Van oudsher dragen die juist bij aan het ontstaan van datasilo’s.

Kenmerken

Een data hub is echter ontworpen om data te leveren, te delen en samen te voegen, zodat de waarde van data kan worden ontsloten. Momenteel krijgen organisaties te maken met vier soorten analytics-oplossingen, namelijk datawarehouse, data lakes, streaming-analytics en AI-clusters. Een data hub integreert de belangrijkste functies van deze vier, door ze in één platform samen te voegen. Uiteindelijk bevat een data hub daardoor de vier kenmerken die Pure Storage als volgt opsomt:

  • Hoge doorvoersnelheid voor opslag van zowel bestanden als objecten: Back-up en datawarehouse-toepassingen vragen om omvangrijke doorvoer voor mainstream, bestandsgebaseerde workloads en objectgebaseerde cloudapplicaties.
  • Echt scale-out ontwerp: De ware kracht van een datalake is zijn scale-out architectuur die het onbeperkt schalen van batch taken mogelijk maakt. Software – en niet de gebruiker – zorgt voor het meebewegen en de prestaties.
  • Multi-dimensionale performance: Data zijn onvoorspelbaar en kunnen met iedere snelheid binnenkomen. Daarom hebben organisaties een platform nodig dat adequaat ieder datatype, met welk toegangspatroon dan ook, direct kan verwerken.
  • Grootschalig parallel: Binnen de IT-sector heeft een drastische verschuiving plaatsgevonden van seriële naar parallelle technologieën, om het menselijk brein na te bootsen. Storage moet dit kunnen bijhouden.

Samenvattend worden datasilo’s dus geëlimineerd om de weg vrij te maken voor AI, analytics en cloud-native applicaties.