2min

HyperBalance is nu beschikbaar. De load balancer helpt organisaties bij het optimaliseren van een opslaginfrastructuur.

Cloudian is een startup voor storage management. Het bedrijf ontving in de afgelopen jaren meer dan 170 miljoen dollar aan groeigeld van investeerders voor de ontwikkeling van oplossingen voor gegevensbeheer en backups. De software draait zowel in de cloud als on-premises.

Naast software is Cloudian actief op de hardwaremarkt voor datacenters. Het bedrijf verkoopt storageapparaten die zijn geoptimaliseerd voor de software. Volgens Cloudian is de combinatie een stuk kostenefficiënter dan traditionele opslagsystemen voor datacenters.

Het bedrijf lanceerde onlangs HyperBalance. De load balancer verbetert de prestaties van HyperStore, het hardware- en softwareplatform van Cloudian. Data requests worden automatisch verdeeld onder opslagsystemen om bottlenecks te voorkomen.

HyperStore en HyperBalance

HyperStore draait bovenop de storageinfrastructuur van een organisatie. Het platform is een centraal beheerpunt voor data die in meerdere cloudomgevingen en on-premises systemen wordt bewaard. Applicaties hoeven niet meer bij meerdere locaties aan te kloppen om data op te halen, en kunnen in plaats daarvan bij een centraal systeem te recht.

Gebruikers van HyperStore werken vaak met meerdere opslagsystemen. De nieuwe load balancer maakt het mogelijk om de data requests van applicaties gelijkmatig onder opslagsystemen te verdelen. Uiteindelijk werkt HyperStore efficiënter dan voorheen.

Zonder een load balancer riskeert een organisatie bottlenecks. Opslagsystemen zijn vatbaar voor storingen wanneer meerdere applicaties op hetzelfde moment een groot aantal data requests versturen. Door de requests te verdelen voorkomt HyperBalance bottlenecks.

Monitoring

HyperBalance bepaalt de beste verdeling door de prestaties van opslagsystemen te analyseren. Valt een systeem uit, dan is HyperBalance een van de eerste die het weet. Opslagsystemen en monitoringoplossingen horen bij uitval een alert te versturen, maar wanneer die alert om welke reden dan ook ontbreekt, geeft HyperBalance alsnog een signaal. Volgens Cloudian schaalt de load balancer gemakkelijk mee tijdens het uitbreiden van storagecapaciteit.

Eerder dit jaar lanceerde Cloudian HyperCare, een managed dienst voor de software en hardware van het bedrijf. Klanten hoeven niet naar updates en dagelijks onderhoud om te kijken.

Tip: PowerStore, PowerMax, PowerFlex, PowerScale, Object Scale; Dell storage kent vele smaken