Pure Storage versimpelt Kubernetes met managed versie van Portworx

Pure Storage versimpelt Kubernetes met managed versie van Portworx

Pure Storage lanceert een managed versie van Portworx Enterprise, een storage-oplossing voor Kubernetes. De dienst maakt Kubernetes toegankelijk voor organisaties zonder ervaring met container storage. Daarnaast is Portworx Enterprise 3.0 binnenkort beschikbaar.

Kubernetes is een uitstekend platform voor container management. Container storage wordt daarentegen niet tot nauwelijks ondersteund. Organisaties gebruiken externe storage-oplossingen om containerdata in en uit te laden. Portworx Enterprise is een van de populairste opties.

De technologie werd in september 2020 door Pure Storage overgenomen voor 370 miljoen dollar. Organisaties gebruiken Portworx Enterprise om bare-metal servers en cloudcapaciteit in te zetten als opslagbron voor Kubernetes. Je hebt geen externe tool nodig om een opslagbron aan Kubernetes te koppelen, maar met oplossingen als Portworx Enterprise haal je het meeste uit de beschikbare capaciteit.

Pure Storage maakte de derde versie van Portworx Enterprise onlangs bekend. Portworx Enterprise 3.0 introduceert diverse verbeteringen, waarover later meer. Daarnaast lanceerde Pure Storage een managed versie van het product.

De managed dienst maakt Portworx Enterprise toegankelijk voor organisaties zonder ervaring met Kubernetes of containers. Klanten kunnen een Kubernetes-omgeving configureren met een visueel interface en enkele clicks, waarna Pure Storage de installatie, uitrol en het beheer voor rekening neemt. De managed dienst is vanaf begin 2023 beschikbaar.

Portworx Enterprise 3.0

Ook Portworx Enterprise 3.0 verschijnt na de jaarwisseling. Tijdens de aankondiging wierp Pure Storage een licht op drie van de belangrijkste veranderingen.

Allereerst verbetert de nieuwe ‘PX-Fast’-functie de prestaties van low-latency, high-throughput databases voor online transaction processing (OLTP), online analytical processing (OLAP) en machine learning (ML) workloads. Enkele voorbeelden zijn Kafka, Elastic en MongoDB.

Ten tweede levert de nieuwe ‘Near-Sync DR’-functie de laagst mogelijke RPO voor cloudregio’s en datacenters die ver van elkaar zijn verwijderd. RPO staat voor Recovery Point Objective. Een lage RPO betekent dat de gegevens van een opslaglocatie snel naar een externe opslaglocatie worden overgebracht in het geval dat de opslaglocatie uitvalt. Hoe hoger de RPO, hoe langer de overdracht kan duren. Portworx Enterprise 3.0 dringt de RPO van langeafstandslocaties terug.

Tot slot biedt de nieuwe ‘Object Storage Service’-functie een object storage interface voor container workloads. Op dit moment ondersteunt Portworx Enterprise een file storage interface en een block storage interface. Het aankomende object storage interface stelt organisaties in staat om storage buckets met native Kubernetes-integraties te gebruiken en te beheren.

Tip: DataCore onthult OpenEBS Mayastor 2.0