1 min

Onderzoekers van IDC wijzen op een stijging in wereldwijde uitgaven aan on-premises storage hardware. Investeringen in cloud storage groeiden nog sneller. De trend wordt gedreven door de vraag naar databases.

Effectief en veilig databeheer is een van de grootste zorgen van techbedrijven. De Worldwide Semiannual Enterprise Infrastructure Tracker van IDC wijst uit dat organisaties in de eerste helft van 2022 wereldwijd ongeveer 6,3 miljard dollar aan storage hardware inkochten.

Volgens IDC bracht de volledige datamanagement-industrie 14,1 miljard dollar op. De industrie omvat hardware en software voor AI lifecycle management, business intelligence, analytics en database management.

Het analistenbureau ziet een toename in uitgaven aan hardware voor collaboration en e-mail, infrastructuur en zakelijke toepassingen. IDC verwacht dat enterprise servers en andere storage devices tegen het einde van 2022 meer dan 140 miljard dollar hebben opgebracht. Het analistenbureau voorspelt dat het bedrag in 2026 naar bijna 200 miljard dollar stijgt.

‘Cloud overtreft on-premises’

Datamanagement is een van de snelst groeiende takken van de IT-industrie. Traditionele IT-bedrijven en cloud providers investeren fors in hardware voor gegevensopslag en -beheer. Volgens IDC groeien de uitgaven aan cloud storage nog sneller dan on-premises.

Bedrijven als Dell, HPE en Lenovo verkopen enorme hoeveelheden hardware aan hyperscalers. IDC verwacht dat de groei van cloud databases de groei van on-premises hardware overtreft. Volgens het analistenbureau zullen investeringen in cloud storage jaarlijks toenemen met 14,8 procent, terwijl on-premises uitgaven achterblijven met 6,2 procent.

Tip: ERP kan ook betaalbaar zijn