Rubrik koopt Laminar Technologies voor meer dataprotectie in de cloud

Rubrik koopt Laminar Technologies voor meer dataprotectie in de cloud

Rubrik koopt de Israëlische data-observabilityspecialist en start-up Laminar Technologies. Met de technologie moeten de dataprotectiemogelijkheden van het Rubrik Security Cloud-platform verder worden uitgebreid.

Het overnamebedrag is niet bekend gemaakt, maar wordt op 91 miljoen euro (100 miljoen dollar) geschat. Andere genoemde bedragen liggen tussen de 181 miljoen euro (200 miljoen dollar) en 228 miljoen euro (250 miljoen dollar).

Datalekken in de cloud voorkomen

Laminar biedt technologie die bedrijven helpt met het in kaart brengen van hun cloudgebaseerde data-assets en weet daarnaast ook niet veilig opgeslagen informatie op te sporen.

Het platform brengt concreet alle records in de cloudomgeving(en) van klanten in kaart. Vervolgens wordt met machine learning automatisch de bestanden gevonden die gevoelige data bevatten, zoals inloggegevens en wachtwoorden. Andere zaken die worden gevonden, zijn onder meer het moment waarop records zijn aangemaakt, waar deze zijn opgeslagen en wie toegang tot de bestanden heeft.

Vervolgens brengt het Laminar-platform in kaart welke bestanden een verhoogd risico op hacking hebben, zoals bestanden die toegang geven aan meer gebruikers dan noodzakelijk. Hiervoor worden dan de mogelijke cybersecurity-problemen aan toegewezen en worden er aanbeveilingen gedaan om deze op te lossen.

Verbetering Rubrik Security Cloud

Rubrik wil de technologie van Laminar gebruiken voor het verbeteren van de dataprotectiefunctionaliteit in zijn Rubrik Security Cloud-platform. Daarnaast wil Rubrik een nieuw onderzoeks- en ontwikkelcentrum in Israël openen dat zich vooral op cybersecurity zal richten.

De dataprotectie- en observabilityspecialist was overigens niet het enige in Laminar geïnteresseerde bedrijf. De start-up zou ook bijvoorbeeld de aandacht van Datadog hebben getrokken. Laminar ontving eerder investeringen van onder meer Salesforce, SentinelOne en andere securitybedrijven.

Lees ook: Rubrik integreert zero-trustplatform met generatieve AI van Microsoft