TIBCO breidt Cloud-dataplatform uit voor meer innovatie

Abonneer je gratis op Techzine!

TIBCO heeft zijn dataplatform TIBCO Cloud uitgebreid met nieuwe diensten die klanten helpen bij de ontwikkeling van nieuwe applicaties en de daarbij behorende data. De diensten komen onder andere voort uit het eigen ontwikkelprogramma TIBCO Labs.

In het Labs-samenwerkingsprogramma met klanten en partners ontwikkelt de dataspecialist diverse oplossingen die data beter inzetbaar moeten maken voor het verkrijgen van direct toepasbare zakelijke inzichten. Denk daarbij aan projecten met AI, ML, blockchain, cloud, IoT, process mining en natural language processing (NLP).

Nieuwe oplossingen

Concreet introduceert de dataspecialist nu oplossingen die klanten moeten helpen met het ontdekken van processen, variaties of bottlenecks via process mining en het versnellen van het ontwikkelen van applicaties met specifieke bouwblokken.

Zo helpt TIBCO Cloud Discover klanten met het verkrijgen van transparantie in de dataprocessen voor applicaties met behulp van process mining. De tool helpt onder meer met de analyse van de resultaten van process mining, zoals het ontdekken van varianten, inefficiënte ontwikkelingen, quantificatie en het checken op compliance. De tool is eigenlijk de motor achter de automatiserings-, documentatie- en ontdekkingsprocessen voor het verbeteren en aanpassen van zakelijke processen.

Naast Cloud Discover biedt TIBCO Cloud Composer bedrijven de mogelijkheid snel cloudoplossingen en -applicaties te ontwikkelen. Dit met behulp van andere TIBCO-oplossingen, zoals integratie, analytics en datamanagement-opties. De tool gebruikt hiervoor ook functionaliteit als microservices, API’s, case management, messaging, decision management en analytics voor ‘unified’ applicaties.

TIBCO Labs Gallery

Verder heeft TIBCO voor zijn cloudplatform ook de dienst TIBCO Labs Gallery geïntroduceerd. Hiermee krijgen klanten van TIBCO Cloud toegang tot de verschillende door TIBCO Labs ontwikkelde demo’s en andere ontwikkelingen. Denk daarbij aan ontwikkelingen op het gebied van onder meer het IoT, blockchain, edge analytics, AR en ‘composable’ applicaties. Binnen deze omgeving kunnen klanten deze ideeën testen, gebruiken voor specifieke use cases, maar ook zelf aan het samenwerkingsprogramma deelnemen of innovatietrajecten aanbevelen.

Tip: TIBCO vindt zichzelf opnieuw uit na missen eerste cloudgolf