2min

Tags in dit artikel

, ,

TIBCO geeft zijn Predict-portfolio een flinke upgrade. Met de extra functionaliteit kunnen bedrijven sneller rapportages genereren en analytics- en data science-tools meer toepassen.

Na hier en daar al zijn Unify-portfolio van nieuwe functionaliteit te hebben voorzien, wordt ook het Predict-portfolio voor data analystics en data science voorzien van nieuwe features. Met deze extra functionaliteit kunnen bedrijven sneller op datagebaseerde inzichten produceren en op deze manier natuurlijk het beslisproces versnellen, maar ook eventuele uitkomsten voor de toekomst te voorspellen.

De updates zijn bedoeld voor het hele portfolio en voor de specifieke diensten dit portfolio. Zo krijgt TIBCO Spotfire, de slimme realtime analytics engine, nu het TIBCO Spotfire Mods-framework. Dit stelt data-analisten en data scientists in staat nieuwe verrijkte virtualisaties aan Spotfire toe te voegen.

Data Functions en WebFOCUS

Data Functions breidt dit framework uit met datafunctionaliteit, AI en data science-functionaliteit. Hiermee kunnen data scientists ‘het algoritme onder een knop stellen’. Ook is er nu een integratie tussen Spotfire en de ModelOps-functionaliteit van TIBCO. Hiermee kunnen binnenkort niet-dataspecialisten snelle beslissingen nemen met behulp van no-codebeheer voor AI- en ML-modellen.

Binnen TIBCO WebFOCUS is nieuwe cloudgebaseerde functionaliteit toegevoegd, zoals uitrolmogelijkheden met containers en een beheerde clouddienst voor schaalbaarheid. Daarnaast bieden upgrades aan dit portfolio tools voor onder meer het bewerken en samenvoegen, waaronder filteren, ontwerpen en het ontwikkelen van applicaties in een enkele omgeving. Op deze manier kunnen bedrijven AI en ML inzetten voor het verbeteren van data prep, het creëren van content en samenwerken.

Overige upgrades

Aan TIBCO Data Science worden een reeks nieuwe cloudgebaseerde bronnen toegevoegd en integratie met TIBCO Data Virtualization, interoperabiliteit met Spotfire, AUTOML-verbeteringen en native Spark pipelines. Ook zijn verbeteringen doorgevoerd voor het samenwerken in teams.

Als laatste verbetering van de onderdelen, is nu ook TIBCO Streaming van meer functionaliteit voorzien. Deze oplossing krijgt realtime analytics met onder andere binnenkort gepatenteerde Dynamic Learning. Hiermee kunnen eindgebruikers constant bijleren en voorspellingen aanpassen op basis van streaming data en in real time. Ook kan streaming data zich nu overal mee verbinden, inclusief no-code integratie met TIBCO Cloud Messaging en TIBCO Data Virtualization.

Tip: TIBCO vindt zichzelf opnieuw uit na missen eerste cloudgolf