2min Devices

‘Apple en LG werken samen aan 3D-smartphonecamera voor iPhone 8’

‘Apple en LG werken samen aan 3D-smartphonecamera voor iPhone 8’

Het geruchtencircuit draait vandaag op volle toeren, zojuist krijgen we door dat LG Innotek, de cameradivisie van LG, samenwerkt met Apple om een smartphonecamera te ontwikkelen voor 3D-fotografie. De camera maakt gebruik van LG’s dualcamera-technologie en moet in de eerst volgende iPhone worden toegepast.

Volgens anonieme bronnen is Apple aan het kijken hoe het zijn 3D-cameratechnologie kan gaan toepassen in de LG Innotek smartphone cameramodule. Welke 3D-toepassingen Apple precies voor ogen heeft met de nieuwe camera is nog niet helemaal duidelijk. Wel zou dit betekenen dat als Apple de dualcamera’s in beide iPhones gaat toepassen het helemaal stopt met Sony. Sony is al jaren de huisleverancier van Apple voor cameramodules, maar zag Apple dit jaar al overstappen op LG voor de dualcameramodule in de iPhone 7 Plus.

Apple heeft op dit moment al een dualcamera-opstelling toegepast in de iPhone 7 Plus, hiermee is het mogelijk om optisch te zoomen tot 2x, maar Apple zou nog een paar stappen verder willen gaan met de smartphone camera. Zo kocht Apple in april 2015 de Israëlische startup LinX voor 20 miljoen dollar. Dat bedrijf beschikte over 3D cameratechnologie die Apple nu wil gaan toepassen in zijn iPhones. Hierdoor moeten foto’s veel meer diepte krijgen door foto’s in drie stappen te produceren.