1 min

Alles wijst erop dat Huawei meer ambities heeft op de laptopmarkt en binnenkort met een 13 en een 15 inch model gaat komen. De laptops zullen voorzien gaan worden van Windows 10 en de productie is naar verluidt uitbesteedt aan Foxconn.

Huawei kwam begin dit jaar met de Huawei MateBook, een 2-in-1 apparaat dat zowel als tablet als laptop kan functioneren en min of meer een concurrent was voor de Surface Pro-modellen van Microsoft. De verkoopcijfers van de MateBook zijn helaas niet zo goed als het Chinese bedrijf gehoopt had, maar van opgeven wil het nog niet weten.

Met twee nieuwe laptops wil Huawei toch proberen de gebruiker voor zich te winnen, naar verluidt komt het met een krachtige 13 inch en 15 inch laptop op de markt. Huawei wil dominanter worden in de mobiele markt en ziet laptops als een uitbreiding op zijn smartphoneportfolio.

Details zijn er helaas nog niet, maar het feit dat verschillende Chinese websites tegelijk hiermee naar buiten komen, wekt het idee dat de geruchten kloppen. Wanneer we de laptops kunnen verwachten is nog onduidelijk.