2min Devices

Huawei presenteert mogelijk Surface Pro-concurrent op MWC

Volgens de laatste geruchten zou Huawei ervoor hebben gekozen om voorafgaand aan het Mobile World Congress geen nieuwe smartphone te presenteren, maar een 2-in-1 apparaat, een concurrent voor de Surface Pro van Microosft, een tablet met een afneembaar toetsenbord. Grote vraag is nu of de geruchten ook kloppen.

Huawei kennen we eigenlijk op twee manieren, de enterprise-divisie met zijn telecomoplossingen en netwerkapparatuur en Huawei als smartphonefabrikant. Huawei heeft daarnaast ook al enkele tablets op de markt gebracht, maar het heeft nooit een poging gedaan om een laptop-vervanger te ontwikkelen. Dat is mogelijk aanstaande zondag ineens een heel ander verhaal als het bedrijf zijn persconferentie houdt voorafgaand aan het Mobile World Congress in Barcelona.

Het bedrijf zal dan naar verluidt de MateBook introduceren, een 2-in-1 apparaat dat gebruikt kan worden als tablet en als laptop met daarop Windows 10 geïnstalleerd. Het apparaat heeft naar verdluit een scherm van 12,9 inch, beschikt over een stylus-pen en boord een compleet nieuwe markt aan voor het Chinese merk.

Of de geruchten kloppen durven we niet te zeggen, ik denk persoonlijk van niet. De pc-markt is al een groot drama, waarom zou Huawei die problemen op willen zoeken. Het bedrijf heeft net zijn momentum te pakken op de smartphonemarkt door in 2015 meer dan 100 miljoen smartphones te verkopen. Het lijkt verstandiger daar de focus op te houden. Bij zo’n Chinees merk weet je echter nooit waar de ambities precies liggen.

Bron:Gizmo