1 min

De Taiwanese fabrikant Pegatron, die onder andere producten produceert voor Apple en Microsoft, zou de productie van enkele prototypes van de Surface Phone hebben opgestart. De nieuwe smartphone van Microsoft staat hoogstwaarschijnlijk voor 2017 op de planning, al weten we nog niet precies wanneer.

Pegatron is net als Foxconn een bedrijf dat producten fabriceert voor derden, zo maakt het onder andere iPhones voor Apple, maar ook de Surface Studio van Microsoft. Volgens bronnen zou het nu ook enkele prototypes van de Surface Phone aan het produceren zijn. Waarschijnlijk gaat het nog om pre-productie samples zodat er in Redmond verder mee getest kan worden.

In eerste instantie gingen we er vanuit dat Microsoft in het voorjaar de nieuwe Surface Phone zou presenteren, maar het begint er steeds meer op te lijken dat het eind 2017 gaat worden. Microsoft heeft bij monde van CEO, Satya Nadella, gezegd dat het bedrijf wel actief wil blijven op de smartphonemarkt, maar alleen met een zeer innovatief product en niet de zoveelste smartphone.

Het lijkt er nu op dat Microsoft vol gaat inzetten op Windows 10 Mobile-smartphones met Continuum waarmee het mogelijk is de smartphone om te bouwen tot volwaardige pc. Dit is mogelijk door er een monitor, toetsen en muis op aan te sluiten. Microsoft zou zelfs werken aan een x86-emulator, waarmee het mogelijk wordt om oude vertrouwde desktop-applicaties op je smartphone te draaien.