Apple heeft een update uitgebracht voor de Boot Camp-audiodriver, de update was hard nodig want de vorige versie van de driver kon de speaker om zeep helpen. De Boot Camp-driver zorgde ervoor dat de MacBook Pro met Windows 10 rare geluiden ging maken die zo extreem zijn dat de speaker erdoor kapot kan gaan.

Alleen gebruikers van de allernieuwste MacBook Pro hadden last van het probleem met de Bootcamp-driver,  hierdoor is het probleem enigszins beperkt gebleven voor Apple. Gebruikers die nu gebruik maken van Bootcamp krijgen automatisch de nieuwe driver geïnstalleerd, waardoor het probleem is verholpen, gebruikers die Bootcamp al hadden geïnstalleerd krijgen nu een update aangeboden.

Indien gebruikers al met de defecte driver hebben gewerkt en hiermee hun speakers hebben opgeblazen, zullen terug moeten naar de winkel, de nieuwe driver kan de speakers niet repareren, deze zullen vervangen moeten worden. Apple heeft nog niet bekendgemaakt of het repareren van de speakers onder de garantie valt, maar daar gaan we op dit moment wel vanuit.

Mocht je twijfelen of je de nieuwste driver al hebt, kan je ervoor kiezen om een koptelefoon aan te sluiten om je nieuwe MacBook, dan kan het probleem niet voorkomen.