2min

Sommige eigenaren van de unibody MacBook en MacBook Pro worden al sinds november vorig jaar geplaagd door compatibiliteitsproblemen met de nieuwe audio-jacks van de notebooks.

In november vorig jaar, kort na de verzending van de nieuwe MacBooks, doken er op Apples eigen forum meerdere topics op waarin gebruikers klagen over problemen met de audio-uitgang van hun notebook. Specifiek zorgt het gebruik van niet-Apple oordopjes bij de minste of geringste verschuiving ervoor dat deze afgesloten worden waarna de audio weer gewoon over de ingebouwde luidsprekers te horen is.

MacBook-eigenaren ontdekten dat er met een gewone 3,5"-connector een kleine speling ontstaat. Op zich is dat niet erg wanneer de connector volledig ingeplugd is, maar wanneer de connector maar een halve millimeter uit de poort geschoven wordt, ziet deze dit als afgekoppeld en komt het geluid meteen uit de ingebouwde luidsprekers in plaats van de oordopjes.

Het verschil tussen de verschillende oordopjes en hun connectors

Aan de andere kant ontdekten gebruikers ook dat het gebruik van Apple-oordopjes of oordopjes met langere connectoren, vier contactjes en 3 scheidingsringen, zoals de standaard oordopjes van de iPhone 3G, perfect in de audio-ingang passen en ook bij een klein beetje beweging perfect blijven zitten. Standaard stereojacks met drie contactjes en slechts 2 scheidingsringen echter veroorzaakten problemen.

Eén gebruiker merkt op dat zijn iPhone 3G-oordopjes inderdaad prima werken. "Wat ik denk is dat sinds de connector geïntegreerde stereo l/r en microfoon heeft, de metalen connector 3 plastic ringen heeft, waardoor 4 metalen secties worden gemaakt. Het feit dat het headphone jack op de nieuwe MacBook een geïntegreerde microfoon heeft, is wat ik vermoed dat het probleem is", stelt hij.