1 min

Google werkt aan een oplossing voor de cameraproblemen die sommige gebruikers hebben met de Google Pixel en Google Pixel XL. Het bedrijf zal waarschijnlijk met een softwareupdate gaan komen voor de camera, omdat er in sommige gevallen was misgaat met het initialiseren van de camera. 

Google heeft in een verklaring tegenover MobileSyrup aangegeven dat het team op de hoogte is van de problemen die sommige gebruikers hebben met de camera’s van de Pixel en Pixel XL, ook wordt er al gewerkt aan een oplossing, maar wanneer deze zal verschijnen is nog onduidelijk. Google zal later meer informatie bekendmaken over de oplossing en de eventuele update.

De problemen werden in oktober voor het eerst gemeld, maar nu zijn ze ook erkend door Google en komt er ook een oplossing voor. Verschillende gebruikers hebben te maken met vastlopende camera’s of camera’s die de kleuren verkeerd interpreteren waardoor ze roze of paars uitslaan. Doordat Google niet heel scheutig is met informatie is het nog onduidelijk waar het probleem vandaan komt, behalve dat Google het probleem denkt softwarematig op te kunnen lossen. Dat is in elk geval een goed teken.