Google heeft pas net de Pixel 2 en Pixel 2 XL uitgebracht, maar er stromen al klachten binnen. De afgelopen dagen draaiden die vooral om de schermen, maar nu zijn er ook berichten van gebruikers die een toestel geleverd hebben gekregen, waar geen besturingssysteem op stond.

Een groep boze klanten meldt op sociale media dat hun Pixel 2 XL smartphone geen besturingssysteem bevat. Zo treffen we op het internet beelden aan van mensen wier smartphone de volgende boodschap weergeeft:

Can’t find valid operation system.

The device will not start.

Gebruikers die het probleem tegen zijn gekomen melden dat Google aan heeft geboden om een nieuw toestel op te sturen. Dat is een mooie oplossing, maar neemt niet weg dat de telefoons überhaupt niet geleverd hadden mogen worden zonder besturingssysteem. Volgens sommige mensen op de site Reddit biedt Google niet alleen aan nieuwe toestellen te leveren, maar geeft het mensen daar bovenop ook 35 dollar aan credit voor de Play Store. Hoeveel mensen getroffen worden door de problemen is niet bekend.

Mogelijke rechtszaak

Klanten in de Verenigde Staten zijn ondertussen zo verbolgen over de problemen van de Pixel 2 XL smartphone, dat ze mogelijk een rechtszaak tegen Google aanspannen. Het advocatenbureau Girards Gibbs LLP doet onderzoek naar de klachten.

“Girard Gibbs onderzoekt claims tegen Google, HTC en LG voor de fabricage, marketing en verkoop van kapotte Google Pixel 2 en Pixel 2 XL telefoons. Beide apparaten bevatten abnormaliteiten. Eigenaars van de duurdere Pixel 2 XL melden dat de OLED-schermen van het apparaat lijden onder ingebrande beelden, waarbij een deel van het display zichtbaar blijft, zelfs nadat het scherm ergens anders naar gewisseld is, wat zorgt voor een mindere gebruikservaring.”

Oplossen schermproblemen

Blij zal Google niet zijn met de mogelijke rechtszaak, maar het al dan niet daadwerkelijk lanceren daarvan hangt mogelijk af van de oplossing die het bedrijf vindt. Er wordt op dit moment onderzoek gedaan en Google schijnt een softwareupdate te maken die ervoor moet zorgen dat beelden minder snel inbranden.