1 min

Apple heeft zojuist aan Techzine laten weten dat de nieuwe draadloze Apple Airpods beschikbaar zijn in de online winkel van het bedrijf. Later deze week zullen de Airpods ook in de fysieke Apple Stores te verkrijgen zijn. Als je nu de Airpods besteld worden ze op 20 december geleverd.

Tijdens de introductie van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus (review) werden de Airpods al door Apple gepresenteerd, het duurde echter wat langer dan gepland om de draadloze hoofdtelefoon af te werken en te produceren. Apple heeft zelf nooit bekendgemaakt wat de reden was van het uitstel van de Airpods, maar volgens geruchten zou de draadloze verbinding niet perfect hebben gewerkt, waardoor de muziek niet altijd synchroon werd afgespeeld, iets wat toch wel wenselijk is.

Inmiddels zijn we twee maanden verder en gaan we er vanuit dat alle problemen zijn verholpen aangezien Apple de Airpods nu beschikbaar maakt in de online winkel. Voor 179 euro kan je de Airpods bestellen en heb je ze op zijn vroegst 20 december in huis, net op de tijd voor de feestdagen. De accuduur van de draadloze Airpods is zo’n vijf uur bij actief gebruik, het doosje waarin ze geleverd worden beschikt echter ook over een accu, waarin ze ook onderweg opgeladen kunnen worden en dan is de maximale accuduur zo’n 25 uur.