Mensen die de Apple AirPod, de draadloze koptelefoon besteld hebben, zullen nog even geduld moeten hebben. Het bedrijf heeft het product namelijk nog enige tijd uitgesteld, naar een nog onbekend moment. De reden hiervoor is dat de koptelefoon nog niet klaar is en er meer tijd nodig is om het product af te werken.

“De eerste reacties op de AirPods zijn ongelofelijk. We geloven er niet in een product uit te brengen voordat het klaar is en hebben nog iets meer tijd nodig om de AirPods helemaal af te maken voor onze klanten,” vertelde een woordvoerder van Apple tegenover Techcrunch.

De precieze reden achter het uitstel is niet onthuld, maar naar het schijnt ligt het aan een combinatie van hardware- en softwareproblemen. Sommige oortjes werken helemaal niet, of verliezen in sommige gevallen de verbinding met de iPhone. Tegelijk moet opgemerkt wordt dat de producten waar problemen mee voorkomen, nog proefversies zijn. Dat houdt in dat ze nog niet uitgebracht zijn op de markt en dat fouten in het product dus voor kunnen komen.

De Apple AirPod is een belangrijk onderdeel van de marketing van het Amerikaanse bedrijf rond zijn iPhone 7. De bedoeling van dit product is een waardig alternatief te bieden voor het schrappen van de koptelefoonuitgang. De AirPod is overigens wel een optioneel product bij de iPhone 7 wordt gewoon een adapter meegeleverd.