1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Het laatste dat we hoorden over Apple’s draadloze oordopjes, was dat de levering ervan vertraagd was. De reden daarachter bleek simpel: het product is gewoon nog niet helemaal klaar, Apple gebruikt diverse nieuwe technieken en die werken nog niet allemaal naar behoren.

Apple gaf, toen het liet weten dat er inderdaad uitstel zou komen, niet aan wanneer de nieuwe AirPods uit zouden komen. In een bericht van de Digitimes, lezen we dat Apple de AirPods vermoedelijk in januari levert. “Apple wilde de AirPods tegen eind oktober uitleveren, maar heeft de lancering uitgesteld. Inventec [de fabrikant] lijkt de AirPods in januari 2017 te leveren.”

Het schijnt dat een combinatie van nieuwe hardware en software nog niet goed werkt. Sommige oortjes, die in handen waren van diverse testers, werkten helemaal niet, en in een aantal gevallen viel de verbinding weg tijdens het gebruik. Die problemen wil Apple natuurlijk opgelost hebben voordat het product op de markt komt.

De werking van de AirPods is immers een uitzonderlijk belangrijk punt als het aankomt op het weghalen van de koptelefooningang bij de iPhones. Tegelijk levert Apple voor consumenten die geen interesse hebben in de AirPod een adapter mee met de iPhone 7. De AirPod is dus een optioneel product, dat volgens Apple in elk geval wel de toekomst heeft.