1 min

Synaptics, de fabrikant die bekend staat om zijn uitstekende touchpads op laptops, heeft nu een vingerafdrukscanner ontwikkeld die ook accuraat werkt als deze onder glas is geplaatst. Deze nieuwe innovatie zal in de smartphonemarkt waarschijnlijk snel overgenomen worden.

Op dit moment is op vrijwel elke high-end smartphone wel een vingerafdrukscanner te vinden, in sommige gevallen aan de achterzijde van het toestel, maar ook vaak onder het scherm. Aangezien de voorkant van een smartphone in veel gevallen volledig uit glas bestaat, moet de vingerafdrukscanner op dit moment nog worden uitgesneden om vervolgens in het glazenpaneel te worden geplaatst. Met de nieuwe vingerafdrukscanner van Synaptics hoeft dat niet meer en kan de vingerafdrukscanner er gewoon onder worden geplaatst.

Met deze nieuwe innovatie kan het scherm een stuk verder doorlopen richting de onderkant van het toestel en hoeft er tijdens de productie geen gat meer gemaakt te worden in het glas. Dit maakt het glas ongetwijfeld een stuk steviger en makkelijker te produceren. Welke fabrikanten precies gebruik gaan maken van deze nieuwe vingerafdrukscanner is nog onduidelijk.

Er geen echter ook geruchten dat Apple en Samsung werken aan vingerafdrukscanners die niet alleen onder het glas werken, maar ook in het scherm verwerkt worden. Dit is mogelijk een goede tussenstap voordat die innovatie is gerealiseerd. Synaptics heeft aangegeven dat de vingerafdrukscanner in het eerste kwartaal al besteld kan worden, de productie en leveringen starten in het tweede kwartaal van 2017.