Synaptics heeft op de CES nieuwe innovaties laten zien, waaronder een muis met een vingerafdrukscanner die aan de zijkant is geïntegreerd. Als een gebruiker de muis vastpakt zal automatisch de duim op de scanner komen te liggen. De muis kan vervolgens direct communiceren met Windows en de gebruiker automatisch laten inloggen.

Synaptics heeft op de CES nieuwe producten getoond die het gebruik van de pc net weer wat makkelijker maken. Zo hebben ze een muis ontwikkeld met geïntegreerde vingerafdrukscanner, je kan daarmee automatisch inloggen in Windows. Daarnaast ondersteunt de muis FIDO, waardoor je ook kan inloggen om websites door middel van je vingerafdruk.

Een ander product dat ze hebben getoond is de SmartBar, die toonde ze vorig jaar ook al eens. Dat is een spatiebalk met een capacitieve sensorlaag waardoor je deze als touchpad kan gebruiken. Je kan bijvoorbeeld eenvoudig tekst selecteren of in en uitzoomen.

Op het eerste oog lijkt de muis ons handiger dan de aanraakgevoelige spatiebalk maar daarbij moeten we wel vermelden dat er allerlei multitouch bewegingen zijn te programmeren in de spatiebalk, waardoor die wel veel meer mogelijkheden kan krijgen. Innovatief is het in elk geval wel.

Synaptics werkt ook aan een nieuwe generatie touchpads voor laptops, waarbij de vingerafdrukscanner in het touchpad is verwerkt. Wanneer deze op de markt komen en fabrikanten ze kunnen gaan integreren in hun laptops is nog onduidelijk.