2min Devices

‘LG presenteert komende weken zes smartphones’

‘LG presenteert komende weken zes smartphones’

Als Evan Blass het zegt dan is het in 99 procent van de gevallen waar, hij stelt vertrouwelijke informatie ingezien te hebben waaruit blijkt dat LG de komende weken met maar liefst zes nieuwe smartphones komt. Het bedrijf heeft met het vlaggenschip van 2016 een kleine flater geslagen en dat zal het in 2017 willen voorkomen.

LG presenteerde begin dit jaar op het Mobile World Congress de LG G5 (review), de eerste modulaire smartphone. Helaas voor het Zuid-Koreaanse merk bleek dat toestel met een gimmick dan een echte innovatie te zijn. Sindsdien is het redelijk stil rond LG, het kwam eerder dit jaar nog wel met de LG V20, maar die kwam weer niet in Europa op de markt.

Voor komend jaar zal het anders moeten, met een nieuwe CEO, zal LG dit jaar wel succes willen boeken. Volgens Blass wordt er voor komend jaar vooral gekozen voor smartphones met een fikse accucapaciteit, zodat de smartphone twee tot misschien wel drie dagen mee moet kunnen op een volle acculading.

Om te beginnen verwacht Blass op korte termijn de introductie van de LG K3, LG K4, LG K8 en Lg K10, allemaal budget tot midrange-modellen voor de massa. Mogelijk worden deze al tijdens de CES begin januari getoond. Daarnaast komt LG met de LG Stylus 3, een soort concurrent van de Note 7 die van de markt is gehaald. Verder komt LG met twee nieuwe toestellen in de X-serie, die komen waarschijnlijk tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. Het gaat om de LG X Calibur, een water- en stofdichttoestel met een extra stevige behuizing en een accu van 4100 mAh, daarnaast komt nog de LG X Power 2, een toestel met een 5,5 inch scherm en een 4500 mAh-accu.

Waar Blass niet over rept is de LG G6, de opvolger van de LG G5, ook deze wordt begin dit jaar verwacht, mogelijk opnieuw tijdens het Mobile World Congress. LG komt in elk geval met voldoende smartphones.