LG heeft bij de presentatie van zijn kwartaalcijfers bekendgemaakt dat het dit jaar niet met één maar met twee vlaggenschepen zal komen. Het eerste vlaggenschip kunnen we volgende maand verwachten tijdens de Mobile World Congress in Barcelona, de LG G5.

LG heeft nog geen details bekendgemaakt over zijn nieuwe high-end smartphones, maar afgelopen week lekte er wel foto’s uit van wat mogelijk de LG G5 is. Heel veel details zijn ook hier nog niet te zien omdat de smartphone in een speciale behuizing zat om het ontwerp nog geheim te houden.

Het lijkt erop dat de concurrentie in 2015 groter wordt dan ooit, omdat veel fabrikanten ervoor kiezen om tijdens de Mobile World Congress een smartphone te introduceren. Hoewel nog niet alle fabrikanten bekend hebben gemaakt of ze met een smartphone komen, rekenen we op de HTC One M10, Samsung Galaxy S7 en mogelijk ook nog een nieuw vlaggenschip van Huawei.

LG wist in 2015 59,7 miljoen smartphones te verkopen, wat slechts een fractie meer is dan de 59,1 miljoen in 2014. LG is daarmee fors kleiner dan de grootste drie fabrikanten, Samsung, Apple en Huawei. Laatst genoemde bezet de derde plaats met ruim 100 miljoen smartphones.

LG kwam in 2015 uiteindelijk uit op een omzet van 59 biljoen WON, omgerekend zo’n 45 miljard euro. De winst kwam uit op 215 miljard WON, omgerekend zo’n 170 miljoen euro. LG had vooral een moeizaam jaar op de televisiemarkt en last van ongunstige winstkoersen.