De Optane SSD van Intel staat al enige tijd voor een algemene beschikbaarheid op de planning. Het bedrijf brengt daar nu door middel van een aankondiging wat verandering in. In een bericht laat Intel weten dat de Optane SSD 900P Series voor pc’s en workstations gelanceerd is.

Intel Optane SSD 900P Series belooft lage latentie en goede lees- en schrijfsnelheden te bieden. Volgens het bedrijf is de SSD vier keer sneller dan de concurrerende NAND-gebaseerde SSD’s. Specifiek moeten gebruikers die met 3D-rendering, complexe simulaties en snelle game laadtijden te maken krijgen profiteren van de Intel Optane SSD 900P Series.

Beschikbaarheid

Het bedrijf geeft aan dat de nieuwe SSD voor de eerste keer workstation-klasse prestaties en industrie-endurance van Intel Optane naar een client SSD brengt. Intel is ervan overtuigd dat eindgebruikers manieren vinden om met de drive mooie dingen te doen. De SSD belooft nieuwe opties te bieden voor het gebruik van grotere datasets en complexere workloads.

Intel zal de Optane SSD’s aanbieden in 280GB opslag en 480GB opslag. Er zijn bovendien twee verschillende formfactors: een PCle Add-In Card en een 2,5″ U.2 drive met een SFF-8639 connector. De variant met 280GB opslag kost 389,99 dollar, al is een Nederlandse prijs nog niet snel te vinden. Het product is per direct beschikbaar. De volledige specificaties worden in onderstaande tabel getoond.

Star Citizen

De aankondiging vond plaats tijdens CitizenCon, een conferentie voor de game Star Citizen. Tijdens dit evenement toonde Intel ook hoe Star Citizen op Intel Core i9-processor systemen met de Optane SSD 900P Series presteert. Daarnaast werd aangekondigd dat een in-game ship, namelijke de Sabre Raven, een gelimiteerd tijd meegeleverd wordt met de Optane SSD 900P Series.