2min

HMD Global heeft een nieuwe smartphone onthuld, de Nokia 2. Bij de ontwikkeling van het toestel is vooral nadruk gelegd op de batterijduur, die met twee dagen dan ook behoorlijk indrukwekkend is. Het toestel, met een prijskaartje van 99 euro, beschikt over een 5-inch display en heeft straks Android Oreo.

Dat meldt HMD Global vandaag in een blog. “Mensen vertrouwen vandaag de dag zoveel op hun telefoons, dat velen onbewust hun telefoon minder gebruiken zodat ze zeker weten dat die het de hele dag volhoudt. Wij zijn van mening dat je niet minder met je toestel zou moeten doen, en dus hebben we een smartphone ontwikkeld die de hele dag door kan, waar andere toestellen een pitstop nodig hebben,” aldus Chief Product Officer Juho Sarvikas van HMD Global.

Beperkte specificaties

De hardware van de Nokia 2 is op zichzelf niet heel interessant, maar gek is dat niet gezien het prijskaartje van 99 euro. De Nokia 2 heeft een 5-inch scherm met resolutie van 1280 bij 720 pixels. Het toestel draait op een Qualcomm Snapdragon 212-processor en heeft 1 gigabyte aan werkgeheugen. Verder heeft het toestel 8 gigabyte aan opslagcapaciteit.

Ongeveer de helft daarvan wordt in beslag genomen door Android en meegeleverde apps, waarmee de geheugencapaciteit zeer beperkt is. Erg is dat niet: er zit een geheugenkaartingang. Verder moet de telefoon het vooral hebben van de accu, die een capaciteit van maar liefst 4.100 mAh heeft. Het toestel kan volgens HMD Global daardoor minstens twee dagen meegaan.

Verder is er nog een acht megapixelcamera aan de achterkant en beschikt het toestel over een selfiecamera die plaatjes met vijf megapixel knipt. Bij release draait de Nokia 2 op Android Nougat, maar er komt straks ook een upgrade naar Android Oreo. De telefoon is vanaf volgende maand verkrijgbaar.